ANNE SAVIOJAN AGILITYKOULUTUS 25.10. TUUSULASSA

Yhdistys järjestää espanjanvesikoirille agilitykoulutuksen sunnuntaina 25.10.2020 klo 9-14 Tuusulassa, Agiliitäjät hallilla.

Kouluttajaksi tulee Anne Savioja, joka on tullut tutuksi sekä koti- että ulkomaisilta agilitykentiltä niin kisaajana kuin tuomarina. Anne on toiminut agilitytuomarina vuodesta 1997 ja lisäksi hän kouluttaa jonkin verran muita agiharrastajia. Annen koulutuksessa painottuu koirakon yhteistyö ja hyvällä fiiliksellä tekeminen, koira on meidän tärkein kumppani radalla.

Koulutukseen mahtuu 14 koirakkoa ja päivän aikana tehdään ratatreeniä. Annen opastuksella saadaan kaikentasoisille harrastajille varmasti hyvä treeni, jokainen muokkaa omaa treeniaikaansa halutessaan ja jättää vaikeat esteet pois jos ne on vielä kesken tms. Päivästä saa varmasti enemmän irti jos agilityesteet ja radanomainen treenaaminen on entuudestaan edes hieman tuttua.  

Koulutuksen hinta yhdistyksen jäsenille 40 €/koirakko ja ei-jäsenille 50 €/koirakko.

Ilmoittautuminen alkaa 14.9.2020 klo 20  ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä nimesi, yhteystietosi, koiran nimen sekä hieman agilityharrastustaustaanne.

Etusijalla ovat yhdistyksen jäsenet. Yksi koira per ohjaaja, jos paikkoja jää, niin paikan voi saada toisellekin koiralle.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostitse osoitteeseen: laurahelena.hellen@gmail.com

Tervetuloa!    

ILOWILLAN TILAUS

Nyt on taas mahdollisuus tilata Ilowillasta treenivarusteita ja vaatteita Espanjanvesikoiraharrastajat ry:n upealla logolla brodeerattuna.

Logo löytyy yhdistyksen nettisivuilta, https://espanjanvesikoiraharrastajat.fi/ oikeasta alakulmasta. Logon brodeeraus on puna-keltainen, ja erottuu esim. tummansinisestä, mustasta ja harmaasta pohjasta hienosti!

Tuotteet ja hinnat löydät osoitteesta: http://www.ilowilla.fi/

Lähetä tilauksesi sähköpostitse viimeistään 28.7. osoitteeseen: laurahelena.hellen@gmail.com

Tuotteet maksetaan yhdistyksen tilille ennakkoon, ja ne toimitetaan sovitusti jossain yhdistyksen tapahtumassa tai postitse, jolloin postikulut lisätään hintaan.

NOSE WORK -KOULUTUSVIIKONLOPPU 12.-13.9. HELSINGISSÄ

Espanjanvesikoiraharrastajat järjestää jäsenilleen suunnatun Nose Work -koulutusviikonlopun Helsingin Pitäjänmäellä 12-13.9.2020. Kouluttajana toimii Nose Work:in ylituomari Miira Hellsten. Koulutus on kaksipäiväinen, treenaamme sekä lauantaina että sunnuntaina. Ryhmiä on kaksi, möllitason sekä edistyneempien ryhmät.

Mukaan mahtuu 12 ensimmäistä innokasta koirakkoa, 6 koirakkoa/ryhmä.  Aluksi rajaamme osallistumisen yhteen koiraan per talous.  Jos osallistujamäärää ei saada täyteen, vapautamme paikkoja perheiden 2. koirille.

Koulutusviikonlopun hinta jäsenille on 68 eur/koirakko ja ei-jäsenille 78 eur/koirakko.

Ilmoittautuminen koulutuspäivään alkaa 10.7. klo 10. Ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostitse, osoitteeseen: aija.siimesaho@elisanet.fi

Huom! Kerro ilmoittautumisen yhteydessä Nose Work –taustastanne ja toiveistasi koulutukselle.

Tervetuloa oppimaan lisää Nose Work:sta!

REIJA NIEMISEN HAKUPÄIVÄ 30.8. TUUSULASSA

Yhdistys järjestää jäsenilleen Reija Niemisen palvelus- ja pelastuskoirien hakupäivän 30.8.2020 klo 9–17 Tuusulassa.

Kouluttajan esittely: 
Reija Nieminen, koirankouluttaja ja ammattivalmentaja. Olen kilpaillut koirieni kanssa vuodesta 1999. Olen kiertänyt eri puolella Suomea kouluttamassa henkilöetsintää ja tottelevaisuutta vuodesta 2007. Autan koiraharrastajia ja -omistajia palvelus- ja pelastuskoirien koulutuksessa, sekä koti- ja seurakoirien arkitottelevaisuuden parantamisessa. Koulutustekniikkani ovat positiivisia ja ne perustuvat koiran omaan halukkuuteen ja aktiivisuuteen (operantti ja klassinen ehdollistuminen). Valmentamisen tapani on läsnä oleva; emme vain suorita harjoitusohjelmaa, vaan pysähdymme ja harjoittelemme sitä, mitä koira juuri nyt eniten tarvitsee. Tavoitteeni on, että ihmiset lähtevät koulutuksista voimaantuneina kotiin, hyvällä fiiliksellä. Yrittäminen ja erehtyminen on sallittua ja toivottavaa, sillä se on tehokas tapa oppia. Valmennuksessa tavoitteena ovat tunnetaidot ja koiran innokas asennoituminen.

Koulutuksen hinta jäsenille on 56 €/koirakko. Koulutukseen mahtuu myös kuunteluoppilaita hintaan 10 €.

ILMOITTAUTUMINEN alkaa 4.7. klo 12 ja paikat (max. 8 koirakkoa) täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jäsenet ovat etusijalla. Mikäli koulutus ei täyty jäsenistä, otetaan ei-jäseniä hintaan 66 €/koirakko.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostitse osoitteeseen:
Milka.tauru@hotmail.fi

Huom! Kerro ilmoittautumisen yhteydessä lyhyesti tasonne haussa ja toiveet koulutuspäivälle.

Tule mukaan harjoittelemaan hakua huippukouluttajan opissa yhdessä perrosi kanssa! 

KESÄLEIRI 14.-16.8. HARTOLASSA

Yhdistyksen kesäleiri pidetään 14.–16.8.2020, jälleen Hartolassa viihtyisässä Kunkkulan koirakeskuksessa (http://www.kunkkulankoirakeskus.fi/).

Leiriohjelma on hauska ja monipuolinen kuten aina! Lajivalikoimassa on agilitya, hakua, rally-tokoa, nenänkäyttötreeniä ja shapingia. Kouluttajina toimivat kokeneet, osaavat ja kannustavat kouluttajat.

Hakua lauantaina sekä rally-tokoa sunnuntaina meille kouluttaa aiemmiltakin leireiltä tuttu Minna Uurainen, joka on aktiivinen ja menestynyt monen lajin taitaja (rally-toko, toko-, koiratanssi HTM- sekä palveluskoiralajit). Agilityssa vauhtia ja tekniikkaa meille valmentaa molempina päivinä agilitya omien vesikoiriensa kanssa pitkään kisannut ja kouluttanut Emilia Kainulainen. Aiemmilta leireiltä tuttu, kokenut eläintenkouluttaja Jari Parkkisenniemi pitää meille mielenkiintoiset koulutukset, lauantaina tutustutaan shapingiin eli koiran käyttäytymisen muokkaamiseen (älypelejä koiralle ja omistajalle) ja sunnuntaina ”kolme tapaa käyttää nenää” (pienten ja isojen esineiden etsintä ja kolmen kupin ”taikatemppu”).

Leirille saapuminen tapahtuu perjantai-illalla viim. klo 21 mennessä. Varsinainen leiriohjelma alkaa lauantaiaamuna aamiaisen jälkeen klo 8.45.

Lauantain iltaohjelmassa on saunomista, grillaamista ja rentoa yhdessäoloa päivän treenien jälkeen. Toki koulutuskentät (ja agilityesteet) ovat käytettävissä illallakin, jos virtaa vielä riittää.

Leiri päättyy sunnuntaina klo 18–19, kun Kunkkula on yhdessä siivottu. Tarkempi aikataulu ja ohjelma tiedotetaan osallistujille hyvissä ajoin ennen leiriä.

LEIRIN HINTA on jäsenille 167 €.

Hinta sisältää majoituksen 2-4 -hengen huoneessa perjantaista sunnuntaihin (2 yötä), ruokailut, koulutukset sekä saunan lauantaina. 1-hengen huoneen (vain pari kpl!) lisähinta viikonlopulta on 20 €.

Hintaan kuuluvat ruokailut:
lauantaina: aamiainen, lounas, kahvi, keittoillallinen ja grillimakkaraa
sunnuntaina: aamiainen, lounas, kahvi

Koirat saavat yöpyä huoneissa, mutta koiran omistaja vastaa kaikista koiransa aiheuttamista vahingoista.

Ilmoittautuminen alkaa lauantaina 27.6. klo 12.
Etusijalla leirille ovat yhdistyksen jäsenet.

TIEDUSTELUT JA ILMOITTAUTUMISET sähköpostitse osoitteeseen:
posti@espanjanvesikoiraharrastajat.fi

HUOM! KERRO ILMOITTAUTUMISEN YHTEYDESSÄ:

– mahdollista ruoka-aineallergioista
– onko sinulla jo huonekaveri valmiiksi sovittuna tai toiveita huonekaverin suhteen
– montako koiraa mukanasi tulee leirille
– mihin koulutukseen/koulutuksiin ensisijaisesti haluat osallistua (laita toivejärjestys) ja minkä koiran kanssa. Kerro lyhyesti osaamistasonne/toiveenne ko. lajeissa tai onko laji uusi teille.
Yksi koira/ohjaaja/laji!

Jokaiseen lajiin/koulutukseen ei ole mahdollista osallistua, koska ne pyörivät samanaikaisesti! Kaikkiin voi osallistua ilman aiempaa kokemusta lajista. Agilityssa kuitenkin on suositeltavaa olla hiukan pohjaosaamista. Koulutusryhmät muodostetaan toiveiden pohjalta ja paikat lajeissa täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin niin, että koirakot saadaan tasaisesti jaettua ryhmiin ja jokaisen toiveista ainakin osa täytettyä. Etenkin yhden koiran kanssa tulevat, muistakaa ajatella myös koiran jaksamista leiriohjelmaa miettiessänne.

Lämpimästi tervetuloa yhdistyksen 10-vuotisjuhlaleirille pitämään hauskaa muiden perroharrastajien kanssa!

MOTIVAATIO-KOULUTUSPÄIVÄ 6.9. FORSSASSA

Yhdistys järjestää espanjanvesikoirille Tiia Silfverbergin motivaatio -koulutuspäivän sunnuntaina 6.9.2020 (siirretty 4.4. päivältä) klo 11-17 Forssassa, Forssan palveluskoirien hallissa.

Kouluttaja Tiia Silfverberg on käyttäytymisanalyyttisen eläinkoulutuksen asiantuntija ja psykologian opiskelija. Koulutuspäivässä opitaan, mitkä ovat ne työkalut, joilla koiran motivaatioon voidaan vaikuttaa. Koulutuksessa käsitellään lisäksi muun muassa seuraavia kysymyksiä:

 • Mistä näkee, onko koira todella motivoitunut?
 • Miten rakentaa palkattomuutta ilman, että koiran motivaatio kärsii?
 • Mikä on virheettömän oppimisen merkitys motivaation rakentamisessa?
 • Minkälaisia ongelmia motivaation rakentamiseen saattaa liittyä?

Päivään kuuluu luento (2h) sekä koirakkopaikkoja, joissa treeniaikaa 30 min per koirakko.

Koulutus sopii kaikkien lajien harrastajille. Koirakkopaikoille voivat ilmoittautua koirakot, jotka kokevat ongelmia motivaation kanssa, tai jotka vain haluavat hioa harjoitteluaan entistä sujuvammaksi.

Kurssin hinta on jäsenille 62 €/koirakko ja ei-jäsenille 68 €/koirakko.

Kuunteluoppilashinta jäsenille 14 €/koirakko ja ei-jäsenille 18 €/koirakko.

ILMOITTAUTUMINEN alkaa keskiviikkona 15.1. klo 12
ja paikat (max. 8 koirakkoa, lisäksi kuunteluoppilaspaikkoja rajoitetusti) täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostitse, osoitteeseen: suvirajamaki@outlook.com

Tervetuloa mukaan oppimaan motivaatiosta!


MENNEET TAPAHTUMAT

2020

6.6. Vuosikokous Kellokoskella
8.3. Korrien tokokoulutus Hyvinkäällä
18.1. ja 1.2. Pallopaimennuskurssi Tuusulassa

2019

1.12. Nose Work -pikkujoulut Nummelassa
30.11. Ville Liukan ratatreeni Sipoossa
13.10. Rauniokoulutus Vantaalla
5.10. Krista Karhun ja Mika Jalosen valmennuspäivä Ylöjärvellä
1.9. Tarja Melakarin tokopäivä Lohjalla
25.8. Hakukoulutuspäivä Turussa
16.-18.8. Kesäleiri Hartolassa
15.6. Spanielien taipumuskoe Lapinjärvellä
18.5. Paimennnuspäivä Somerolla
4.5. Vuosikokous Nummelassa
4.-5.5. Nose Work -kurssi Nummelassa
12.-13.4. Mejä-kurssi Kirkkonummella
24.3. Korrien tokopäivä Tuusulassa
10.3. Timo Liuhdon agilitykoulutus Espoossa
28.2.-28.3. Do as I do -alkeet kurssi Espoossa
27.1. Hannele Pirttimaan rally-tokokoulutus Tuusulassa

2018

2.12. Pikkujoulut kuntoillen Nummelassa
10.-11.11. Nose Work -kurssi Nummelassa
4.11. Korrien Tokopäivä Hyvinkäällä
30.9. Flyball-tutustumiskurssi Vantaalla
17.-18.8. Kesäleiri Hartolassa
26.-27.5. Nose Work -kurssi Vihdissä
5.5. Rauniokoulutus- ja tutustumispäivä Espoossa
14.4. Vuosikokous Vihdissä
13.-14.4. Mejä-kurssi Vihdissä
24.3. ja 7.4. Dobo-kurssi Helsingissä
11.3. Marjo Koranderin agilitypäivä Lohjalla
3.3. Korrien tokopäivä Hyvinkäällä
13.1. Jaana Karppisen rally-tokokoulutus Lohjalla

2017

 • 18.11. Pikkujoulut temppuillen Vantaalla
  12.11. Anne Saviojan agilitykoulutus Lohjalla
  28.10. Korrien Tokopäivä Hyvinkäällä
  11.-13.8. Kesäleiri Hartolassa
  5.8. Spanielien taipumuskoe Lapinjärvellä
  25.5. Paimennuspäivä Somerolla
  28.5. Hakukoulutus Vihdissä
  8.4. Vuosikokous Vihdissä
  7.-8.4. Mejä-Kurssi Vihdissä
  5.3. Rally-Tokon valmennuspäivä kilpaileville Tuusulassa
  12.2. Agilityn Superpäivä
  11.2. Korrien Tokopäivä Hyvinkäällä
  28.1. Vireenhallinta-koulutus Lohjalla

2016

 • 19.11. Pikkujoulut rallatellen
  19.11. Hannele Pirttimaan Rally-Tokokoulutus
  16.10. Agilitykoulutus Kirkkonummella, kouluttaja Anne Savioja
  8.10. Hakukoulutus Nummelassa, kouluttaja Heikki Tuomola
  19.-21.8. Kesäleiri Hartolassa
  3.7. Spanielien taipumuskoe (SPA) Lapinjärvellä yhdessä Barbet Finland ry:n kanssa
  28.5. ja 5.6. rally-tokokurssi
  14.-15.5. Naksutinkoulutuskurssi Helsingissä
  8.5. Paimennuspäivä Somerolla
  23.4. Nosework-kurssi Kuopiossa
  16.4. Vuosikokous Vihdissä
  15.-16.4. Mejä-kurssi Kirkkonummella9.4. Koiran kotihierontakurssi Helsingissä
  20.3. Agility-koulutuspäivä Lohjalla
  6.3. Senni Huotarin Tokopäivä Lohjalla
  31.1., 7.2. ja 20.2. Koiratanssikurssi Lohjalla

2015

 • Pikkujoulut temppuillen 21.11.2015 Helsingissä
 • Tarja Melakarin tokopäivä 7.11.2015 Veikkolassa
 • Metsäjälkikoulutus 24.10.2015 Vihdissä
 • Nose-work kurssi 2.-4.10.2015 Espoossa
 • Timo Rannikon agilityviikonloppu 12.-13.9.2015 Hyvinkäällä
 • Spanielien taipumuskoe (SPA) Lapinjärvellä 22.8.2015 yhdessä Barbet Finland ry:n kanssa
 • Kesäleiri 14.-16.8.2015 Hartolassa Kunkkulan koirakeskuksessa
 • Paimennuspäivä 2.5.2015 Somerolla
 • Dobo-kurssi 11.4. ja 25.4.2015 Helsingissä
 • Vuosikokous 18.4.2015 Vihdissä
 • MEJÄ-kurssi aloittelijoille 17.–18.4.2015 Veikkolassa
 • Korrien tokopäivä 12.4. Hyvinkäällä
 • Ville Liukan ”rohkeasti agiradalla”-koulutus 29.3.2015 Kirkkonummella
 • Hannele Pirttimaan rallytokokurssi 15.2. ja 1.3.2015 Hyvinkäällä
 • Hanna Toivolan tokopäivä 18.1.2015 Veikkolassa

2014

 • Pikkujoulut temppuillen ja joogaten 15.11.2014
 • Korrien tokopäivä 9.11.2014
 • Sanna Lehtosen agilityviikonloppu 1.-2.11.2014
 • Raunioviikonloppu 11.-12.10.2014, kouluttajana Ruth Stenius-Levänen
 • Patikkaretki Nuuksiossa 27.9.2014, retken oppaana eräopas Kari Sundqvist
 • Kesäleiri 23.–24.8.2014 Hartolassa Kunkkulan koirakeskuksessa
 • Spanielien taipumuskokeen 16.8.2014 tulokset
 • Suunnistuskoulutus eräopas Kari Sundqvistin johdolla 7.6.2014
 • Koirafrisbeepäivä Eva Grönblad-Sakselan ja Jani Johanssonin koulutuksessa 24.5.2014
 • Paimennusviikonloppu 10.-11.5.2014 Aitopaimenen tilalla
 • MEJÄ-kurssi 11.–12.4.2014 Vihdissä
 • Korrien tokopäivä 6.4.2014 Hyvinkäällä
 • Rally-tokokoulutus 8.-9.3.2014 Hannele Pirttimaan johdolla
 • Agilityn ratatreeni – ohjauskuviot kuntoon Sanna Kobylinin koulutuksessa 2.2.2014
 • Katja Tammisen koiratanssikoulutus 9.1.2014

2013

 • Sanna Lehtosen agilityviikonloppu 19.–20.1.
 • Korrien tokopäivä 27.1.
 • Yhdistyksen vuosikokous 14.4.
 • Hajuerottelukoulutus 23.3. ja 6.4.
 • MEJÄ-KURSSI 19.–20.4.
 • Hakuviikonloppu 27.-28.4.
 • Jälkiviikonloppu 4.-5.5.
 • Kesäleiri 17.-18.8.
 • Emilia Rainetojan agilityviikonloppu 31.8.-1.9.
 • Tunnistusjäljestyskoulutus syksyllä Päivi Romppaisen kouluttamana (kesto 3kk)
 • 30.11. Dancing with the Spanish Waterdogs – Tanssii vesikoirien kanssa Katja Tammisen johdolla
 • Pikkujoulut doboillen 30.11. Koirakoulu Kompassin opissa

2012

 • Rally-tokokurssi 1.-2.12.
 • Tokoviikonloppu 1.–2.12.
 • Pikkujoulut flyballin merkeissä 1.12.
 • Jälkiviikonloppu 29.–30.9.
 • Hakuviikonloppu 15.–16.9.
 • Paimennuspäivä 8.9.
 • Kesäleiri Kunkkulan koirakeskuksessa 18.-19.8.
 • Vappu Alatalon hyppytekniikan peruskurssi 19. – 20.5.
 • Yhdistyksen vuosikokous 21.4.
 • MEJÄ-kurssi 20.-21.4.
 • Agilityviikonloppu 18.-19.2.

2011

 • Harrastuskoirien lihashuoltoilta 9.12., luennoitsijana eläinfysioterapeutti Niina Sorvari
 • Antonio García Pérezin espanjanvesikoira-aiheinen luento erikoisnäyttelyn yhteydessä 22.10.
 • Paimennuspäivä 15.10.
 • Yhdistyksen kesäpäivä 3.9.